Presentaties van Tilburg

Gedurende een aantal jaar ontwikkel ik PowerPointpresentaties  waarin Tilburg centraal staat. Hoe ontwikkelde zich Tilburg vanaf de vroege middeleeuwen tot aan de stad die het nu  is? Verschillende perioden worden belicht tijdens mijn ongeveer twee uur durende presentaties (exclusief korte pauze van 15 minuten)

Presentaties tilburg

presentatie2015

Welke presentaties heb ik nu:

Tilburg, 200 jaar stad (1809 – 2009)

Tilburg kreeg in 1809 stadsrechten en in de 19e en 20e eeuw ontwikkelde de stad zich van Wolstad tot Onderwijs- en Transportstad.

Virtuele Centrumwandeling

We beginnen onze presentatie op de Heuvel en “ wandelen” samen het centrum door om ongeveer twee uur later weer op de Heuvel te eindigen. Veel foto’s en anekdotes over vroeger brengen bij de deelnemers veel herinneringen boven. Ervaring leert dat vooral ook mensen met dementie deze presentatie als zeer plezierig ervaren.

Toen was geluk heel gewoon, de jaren twintig, dertig, veertig, vijftig, zestig, zeventig en tachtig in Tilburg

De titel dekt de lading! Veel muziekfragmenten, wetenswaardigheden en anekdotes uit de jaren die al weer even achter ons liggen, maar zeer bepalend zijn geweest voor onze huidige welvaartsstaat. U kunt kiezen uit drie decennia, passend bij de doelgroep.

Muzikale virtuele wandeling

Op een twintigtal locaties in het centrum, wordt de locatie gekoppeld aan een muziekstuk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan “ Red, red wine” van Neil Diamond als we bij de voormalige wijnkelders van Verbunt staan.

Voormalig Koninklijk Paleis

De prins en later koning van Nederland (Willem II) verbleef in de periode 1831 – 1849 met grote regelmaat in Tilburg. Hij kocht er in 1835 een huis en in 1847 liet hij er een heus paleis bouwen. Naast deze panden in het centrum, liet hij hoeves  bouwen  buiten de stad waar hij schapen hield. In 1849 stierf de koning in zijn geliefde paleis. Sommige Tilburgers beweren dat hij in Tilburg ook begraven is…….Zijn paleis werd in 1864 verbouwd tot Rijks HBS en in 1936 werd het in gebruik genomen als Paleis Raadhuis, een representatief gebouw voor de gemeente Tilburg.
websitepaleis  

Bovenstaande presentaties kunt u boeken op locatie. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om uw zakelijk of privéjublieum op te leuken met een samenstelling van uw historie en die van Tilburg!