Agenda

 

De Slag om Broekhoven en bevrijding van Tilburg 

Op 27 oktober 2019 is het 75 jaar geleden dat Tilburg werd bevrijd. De dagen daaraan voorafgaand werd er flink gevochten op de plek waar nu ongeveer het Elisabethziekenhuis staat. De wijk Broekhoven werd diverse maal beschoten door de bevrijders. Tientallen mensen kwamen om of raakten gewond. Honderden huizen liepen schade op, soms onherstelbaar. Over deze paar dagen voor de bevrijding heb ik een videoverslag gemaakt. Tevens wil ik iets over de historie van de Broekhovenseweg laten zien (van Ringbaan Zuid tot en met de kerk van Broekhoven 1). Daarnaast geef ik een korte presentatie over Tilburg tijdens de 2e Wereldoorlog. Als u hierin geïnteresseerd bent, is het zeker de moeite waard om te komen.
Alhoewel de entree gratis is, wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.. De helft van de opbrengst gaat naar de Stichting Erfgoed Fatima die het kan gebruiken voor onderhoud of bloemen t.b.v.het oorlogsmonument aan de Ringbaan Zuid. Het gehele programma wordt gehouden op dinsdag 22 oktober in het café Bet Kolen aan de Broekhovenseweg 111. 

                                                                                                                                                                                                          Het gehele programma wordt gehouden op dinsdag 22 oktober in het café Bet Kolen aan de Broekhovenseweg 111. Zowel ‘s middags als ‘s avonds is er een videopresentatie. De eerste van 14:00 uur tot 15:30 uur (zaal open 13:30 uur)  De tweede van 20:00 uur tot 21:30 uur (zaal open 19:30 uur) 

PROGRAMMA:

Presentatie Tilburg 1940 – 1945

Videopresentatie historie Broekhovenseweg

Pauze

De Slag om Broekhoven en de bevrijding van Tilburg op 27 oktober 1944