Agenda 2022

27 december 2022 Johannawandeling Westerwijk-Hilvarenbeek

Op 27 december 2022 kunt u deelnemen aan een wandeling door Westerwijk, een gehucht tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Het is een wandeling die gerelateerd is aan het kerstverhaal van “Hee, gaode mee?” en gaat dus over Hertogin Johanna van Brabant en Limburg die in de bossen onder Hilvarenbeek met haar koets vastliep in de modder. We hebben het over 24 december 1390. Boeren uit Westerwijk helpen haar koets uit de modder. Als dank krijgen ze 64 bunders grond aangeboden. Ze krijgen hierop het eeuwigdurend eigendom. Wil je meelopen, stuur dan een mailtje naar: info@bijonsintilburg.nl m.v.v. aantal deelnemers en je GSM nummer. We starten om 10:30 uur bij café D’n Hemel in Hilvarenbeek. Gratis wandeling.

7 mei 2022 Wandeling met vertelsels en lunch onderweg = VOLGEBOEKT (nieuwe datum volgt binnenkort)

Startplaats: 10:00 uur bij parking Wolvegastraat (zijstraat Witbrant- Westlaan) Lengte wandeling 9 kilometer. Eindtijd omstreeks 14:00 uur. Kosten € 15,00 p.p. inclusief lunch. Maximaal 10 tot 12 deelnemers. Voor deelname stuur een berichtje naar : info@bijonsintilburg.nl (aanmelden is beslist noodzakelijk!!)

Ik heb veel wandelingen gelopen in en rond Tilburg, maar deze scoort heel hoog in mijn top 10. Wat een verscheidenheid aan natuur! Via een stukje Tilburgse oerheide, wandelen we via bos en landgoederen en vertel ik u over “alles” wat we onderweg tegenkomen. Halverwege wordt u getrakteerd op een heerlijke lunch met broodjes / koffie / thee / sapjes. We nemen de tijd om door het gebied te wandelen, het is immers een relaxwandeling! Als de natuur ons gunstig gezind is, lopen we door het mooiste rododendronspad van Tilburg en bezoeken we een bijzonder overblijfsel uit 1873! Dit is echt een “genietwandeling” mede door dat we met een kleine groep wandelen.